Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2014 19:51 - Интересно!Съдебни процеси на животни!Парадокси!
Автор: solarb62 Категория: Други   
Прочетен: 1478 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2016 11:32


 Средните векове съдене на животни се  смятъло за обичайна практикаремената били такива,отсъствала дискриминация по род-вид-произход.
         image
През 1545 году в Швейцария бил проведен съдебен процес против бръмбарите.Решението на съда било записано в специален документ,където се обявявало, че бръмбарите са длъжни да живеят,на специално определени за тях места. Хората,които живеещи в съседство,строго им се забранявало да им пречат.
           image
В Испания, в град Чемаран, осъдили магаре.През1540 година,магарето скъсало много ценен гоблен.Невероятно, но за това деяние,съдът осъдил животното на смърт чрез обезглавяване.Решението било обявено за назидание в цялата страна.
Скакалците били обявени за виновни за болестите по лозята и ниския добив.Това се случило във Франция в град Сан-Жан-де-Молен,през 1545 година. На съда присъствали дори адвокати: един от тях прдставлявал жителите на града”обвинител”. Вторият, съответно, бил защитник на насекомитекакалците изчезнали сами,даже преди да бъде произнесено решението на съда.Във връзка с новите обстоятелства,съдът отложил делото до момента,когато отново се появят скакалците.
          image
И отново във Франция. В 1120 година съдили мишките,за унищожените запаси от зърно.
           image
Стопанин жестоко бил бика си във Франция през 1313 годинаъда,реагирал адекватно,като признал животното за виновно,че го предизвикало.След дълго обсъждане,бика бил признат за виновен и би осъден на смърт,чрез обесване.Присъдата била изпълнена веднага.
           image

 През XIV век, жителите на град Кура (Швейцария) внесли обвинение в съда срещу белите червей. Съдебният процес бил разрешен без участието на обвиняемите,защото не се явили на делото-естественно.Съдът решил,да бъде отделен участък в гората,където,живите същества ще живеят и няма да пречат на хората.
           
Адвокатът от Франция, Бартолми-Шансон, се прославил с това,че защитавал успешно в съда,мишки и плъхове. През 1480 година,на едно от делата той смело заявил,че гризачите не са се явили на делото,защото територията им на обитаване няма точно определени граници.Това била причината,че те не знаят че ги викат в съда. Адвокатът Б.Шансон в едно от изявленията си съобщил,че да се съдят всички мишки,не е редно.Необходимо било да се докаже вината на всяка от тях. Естественно,не оставало нищо друго, и делото било прекратено.
           image

Известни са дори такива случаи,когато са съдени и растения.В периода,когато управлявал Хенрих IV,се състоял съд над дините. Плодът бил обвинен в причинени  стомашни болки на Важна персона,като Негово Величество.
            image

Кучето Пепа порода лабрадор ретривер през 1924г.било осъдено до живот,за това,че убило съседската котка,която била любимка на губернатоската жена.
                image

 

Кучето имало и затворнически номер и било на пълна държавна издръжка.Скоро станало любимец на всички затворници.Умряло от старост след  6 години.
               image
===============================================




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solarb62
Категория: Други
Прочетен: 311803
Постинги: 204
Коментари: 28
Гласове: 55
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930