Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2016 12:10 - Забавно!Видове измами в интернет!Разпродажби в интернет(истински случай)!
Автор: solarb62 Категория: Забавление   
Прочетен: 964 Коментари: 0 Гласове:
0



 Интернет – е място,където може да се печелят много пари,да се харчат,място за развлечение,обмяна на информация.С използването му той напълно е променил живота ни,като го направи по разнообразен,но и леко ограничен.В интернет има мошенници,които търсят начин да ни излъжат по различни поводи и да ни вземат парите.Те предлагат високо платени предложения за надомна работа,радват с неочаквани подаръци и парични печалби или предлагат да изпратите  SMS и да научите кога ще умрете или прогнозата за времето.Разнообразието и различните начини за измама,стават все повече и по разнообразни.В поредицата"Видове измами в интернет" ще бъдат разказани най разпространените измами до днешия ден.Това предполага ще помогне да се получи информация как се опитват да ви вкарат в капана следващия път.
                                            image
4.Разпродажби в интернет(истински случай). В интернет можe да се срещне информация за сайт или обява,където се предлага да купите някаква техника или електроника за цена по ниска от пазарната.Обяснението е,че това е  конфискувана стока от митницата, или спрян от производство продукт лежащ на стар склад,но нов,дори предлагат гаранция.Или залежала стока от фалирала фирма производител. Собственника на сайта успял на безценица да купи продуктите или техниката,която предлага на сайта с минимална печалба.Преди година попаднах на обява(от Хасково) с подобна разпродажба на бяла техника:Беше обяснено,че фалирала фирма в Англия(Лондон) държала под наем склад с бяла техника и наш предприемчив българин купил цялата стока,защото имало малък срок за освобождаване на склада.Предлагаха се микровълнови печки(до 28лв. нови в кашон) и др.Исках да купя 2бр.Поискаха ми авансово плащане с пощенски запис(цената на стоката+цената на куриерската услуга) на някакво име.Попитах какъв е човека,който получава парите обясниха ми мениджъра и ми пратиха телефона му.Предложих плащане с PayPal  за да съм сигурен за парите си,но отказаха.Тъй като не бях видял стоката( дали изобщо съществува) а и нямаше никаква гаранция и всичко "по намирисваше" отказах покупката.Разказаното е приблизително, след тази случка се наложи да сменя телефонния си номер.Прозвъняваха ме всеки ден от различни номера с различни предложения.
------------------------------------------------------------------------------------------
За да не Ви излъжат е нужно просто да се спазват няколко елементарни правила: 1.В света не съществуват безплатни неща и лесни пари! 2.Не може да се печели от там където не си участвал! 3.В интернет има много шантажи не им се поддавайте! 4.Преди да изпратите SMS, уточнете колко ще ви струва! 5.И последно–бъдете на щрек в глобалното пространство(интернет)!



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solarb62
Категория: Други
Прочетен: 311913
Постинги: 204
Коментари: 28
Гласове: 55
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930