Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2016 12:30 - Любопитно!Най малките градове в света?
Автор: solarb62 Категория: Други   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2016 17:44


 Мястото където,уморения жител на мегаполисите може да отиде и няма да срещне познатите си.
Град Мелник в България с 390 житела е един от градовете в списъка на най малките градове в света.

PhinDeli (Бъфорд), Уайоминг, САЩ 
                        image

 Градът е известен отдавна с това,че в него живее само един жител,който е и кмет на непълен работен ден и портиер,чистач и продавач в местия магазин - Дон Sammons(Дон Семмонс). Той пристигнал в Бъфорд заедно със семейството си през 1980 г., и след смъртта на съпругата му са живели тук, заедно със сина си. През 2008 г., синът му се преместил, кметът останал сам а през 2012 г. той обявил града за продажба на търг.
Търгът включвал къща, изоставено училище сграда, построена през 1905 г., автосервиз който отдавна не работи с гараж, навес и склад.Исторически факт е че в онези години  се е опитал да ограби града известния бандит Бъч Касиди. Победителят в търга, който продължи 15 минути, бил бизнесмен от Виетнам. Цената на сделката -. $ 900,000 новия собственик преименувал на града  Бъфорд PhinDeli и се заел с  бизнес да популяризира виетнамското кафе в САЩ. Дон Sammons вече е официално нает да работи Somer(кмет) на бившия си град.
Бъфорд е разположен в югоизточно от щата Вайоминг „Wyoming” между Шайен и Ларами, на магистралата номер 80. Градът е основан по време на строителството на трансконтинентална железопътна линия през 1860. В най-добрите времена там са живели две хиляди житела. Населението започва да намалява рязко, когато трасето на газопровода е било променено.

http://www.phindeli.com
=
===================================================
 Hum, Хърватска
                       image

 Тази средновековна крепост град е в Книгата на рекордите на Гинес като най-малкия в света. Той се намира в централната част на, на върха на хълм,  с  надморска височина от 349 м. Според легендата, Hum е построен от гигантски камъни великани. Hum получава статус на град през  XI век, той има свой кмет, полицаи, лекар, съдия, и пожарникар. През 40-те години на миналия век, 450 души са живели в града.Сега са останали само 23.
В Хум перфектно са се запазени стенописи от XII век. В допълнение, има 13 къщи, 2 улици, 2 храма, музей, магазин, поща, гробище, ресторант и хотел. В средата на юни всяка година градът е домакин на кметските избори, в които участват само мъже. Завършва събитието с танцов фестивал.
============================================ 

Rabštejn над Strzheloy, Чехия
                  image
Старата, живописни, най-малкият град в Чешката република и в цяла Централна Европа Rabštejn над Strzheloy получил статуса си през 1337. Има само една улица и един площад. Най-популярните Забележителности - руините на крепостта от XIV век, построена в готически стил, бароков замък, древна църква. В допълнение, има еврейското гробище, стар каменен мост, не работеща дървена мелница, хотел, конюшни.В момента има само 25житела.

Rabštejn известен със своите каменни плочи на покривите вместо керемиди, които все още могат да се видят по покривите на местните къщи. Повечето от хората, къщите ги използват като летни вили
===============================.

 Естонски град Каласте
                  image
Естонският град Каласте (на естонски - "Бряг") се намира на брега на езерото Пейпси. До 1923 г., той има друго име - Red Mountain, на името на местен червен пясъчник. Каласте възниква през XVIII век, през 1938 г. И се превръща в града. Повечето хора, 72% от които са от руски произход, са ангажирани в риболов. Районът на града е - по-малко от 2 километра.

В допълнение Каласте е известен със своята съществуваща стара Believer църква и братска могила на съветски войници. Това е най-бедният град в страната, според кмета на Каласте, тук "живеят в бедност, 40,8% от децата."

953 житела е населението на Каласте.

http://www.kallaste.ee
=====================================
Durbuy - малък град в френскоезичната Белгия.-

11000 житела,постоянна живеещи в града.
            image
 Въпреки, че той придобива статут на град през 1331 г. и първото споменаване на Durbuy е през XI век. В града на три геоложки зони,с невероятни пейзажи - поляни, долини, пещери, планини, гори, река Ourthe. Градът живее за сметка на туристите и пази своята средновековна атмосфера с тесни калдъръмени улички, каменни къщи, църквата Свети Николай, Зърнен пазар открит през 1380 и древния замък, построен през 889 година. Първите туристи идват в Dubuis в XIX век, и оттогава градът има добра инфраструктура: хотели, ресторанти, кафенета и магазини за
сувенири.-
http://www.durbuy.be

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solarb62
Категория: Други
Прочетен: 311952
Постинги: 204
Коментари: 28
Гласове: 55
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930