Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2016 13:47 - Забавно!Микровълнова печка-полза и вреда!
Автор: solarb62 Категория: Други   
Прочетен: 2322 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 31.01.2016 13:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През периода на съществуване на микровълновата речка, в интернет и не само там има огромно количество противоречия относно това дали има вреда или полза от микровелето.    Защо има  въпроси: просто защото е модно да се обсъжда ползи и вреди от различни уреди,технологии продукти,в случая вредното влияние върху човека. Хората започват да мислят по-често за това, как да се грижат по добре за здравето си. Поради това, навсякъде е модно да се обсъждат предмети и продукти, които могат да навредят на здравето (консерванти, ГМО,електроуреди,компютри,хранителни добавки и..).  
Принципът на работа на микровълновата фурна
                           image

  Тя се основава на високата мощност на магнетрона, който преобразува електрическата енергия в обикновено електрическо поле със свръхвисока чистота - 2450 MHz. Така микровълните могат да въздействат на водните молекули в храната,и те започват да осцилират с sverhchastotoy и поради това се извършва процес на нагряване на продукта.  
  Факта, че металната обвивка на фурната вътре отражава микровълните и увеличава последващия им ефект върху храната от всички страни.  
  Микровълните не могат да ни навредят само ако вратата на фурната  е плътно затворена при работа. Това е предвидено от производителя и ако не се затвори вратата неможе да се включи фурната.Периодически е необходимо да се проверява няма ли разтояние между корпуса и вратата.Допълнително да се избегне лъчението: вратата е покрита със специален защитен филм, и по този начин няма опасност  да навреди на организма. Микровълнови печки: ползи и вреди
                          image
  Ел.енергията за обработване на храната за затопляне и готвене се преобразува в топлинна енергия.   Разбира се, ние говорим за приготвяне на храна в напълно изправно устройство,а и стъклената врата е в оригиналния си вид защитена. Но ако фурната има дори и най-малката пукнатина, когато е включена, микровълните могат да излязат навън и като излъчване може да навреди на техните собственици.    Лъчите са особено вредни за бременни жени и деца.   Най-хубавото е (ако е възможно) купуване на микровълнова печка от известни марки на големи производители,които заради конкуренцията се стремят всичките параметри на устройството да отговарят на необходимите здравни стандарти в света.   Противниците на микровълните фурни смятат, че храната, приготвена в такова устройство, може да допринесе за появата на рак, не благоприятно действа на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези. Има и хора, които твърдят, че използването на микровълнови печки от бременни майки се отразява на нивото на физическите дефекти на бебето.   Да се докаже кой е виновен и кой е прав е невъзможно на този етап. Последният от експериментите в тази област се е състоял през 80 и 90-те години на миналия век.:"Как микровълновата фурна действа отрицателно на молекулярната структура на храна? И до колко тя е вредна за човешкото тяло?"   Микровълновата печка, на която "се преписват всичките грехове,"е и доказано че въздействията са и твърде слаби, за да се промени структурата на продукта. За да се случи, ще трябва да се добавят най-малко рентгенови лъчи или други йонизиращи лъчения. Важно е винаги да се обръща внимание на ястията и съдовете, които се използват в микровълнова фурна. Някои пластмасови съдове за храна може действително да бъдат отровни при използване в микровълнова печка. Грижа за микровълновата печка
                       image
  Независимо дали в дома си имате този уред за приготвяне на храна, всеки човек трябва да реши сам за себе си. Смята се, че използването на микровълновите фурни не е масово.Но за тези, които все пак са решили да имат микровълнова печка,трябва да знаят:   1.Трябва да е настроена фурната на хоризонтална повърхност, която се издига над земята поне 90 см а разстоянието от стените да е около 10-15 см.    2.За да се предотврати преобръщането на фурната, трябва да се постави така, че да е на разстояние до ръба на масата не по малко от (10 см) ,   3.Микровълноватафурна обикновено има отвори за вентилация, трябва да се сигурни достъп на въздух до тях.    4.Не се поставя устройството в близост до хладилника, трябва да имат  разстоянието по между си най-малко 40 cm.   5.Никога не се използва фурната, ако тя е празна!   6.Винаги преди употреба трябва да се провери вътре фурната.   7.Не се използват метални съдове и предмети.   8.Да е измита и почистена винаги фурната!   9.Да не се слага продукт с тегло по-малко от 200 грама.    10.Ако трябва да се нагреят  един сандвич и да се стопли чаша вода ,се греят отделно.  



Гласувай:
1



1. batesergo - браво!!!!!
31.01.2016 21:35
браво!!!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solarb62
Категория: Други
Прочетен: 311911
Постинги: 204
Коментари: 28
Гласове: 55
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930