Прочетен: 3322 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 16.12.2014 23:23
Shangri-La
В хотелът Shangri-La елени от черен шоколад,дърпат шейна с елхи, където шоколадовите елхи са покрити с масло оцветено в зелен цвят.Вътре във всяка елха има лек бисквит с бял шоколад и портокалов мармалад.
Канят всички желаещи на рождественска торта в своите барове и ресторанти и най добрите френски хотели — в тях работят велики сладкари и майстори използващи шоколад. В Plaza Athйnйe, например, Кристоф Мишалак, под негово ръководство е създадена „рождественска корона”.
Минава време и в топлия интериор са създадени най добрите торти през годината.Още през миналата година,сладкарите се старали да намерят,своите уникални форми за рождественски десерти. (в Shangri-La,на главните сладкари им харесала идеята и насочили желаещите да се развиват в това направление.). Но през тази година,се чувства ,че се връщат традицийте,както във формите така и във вкусовете. В хотела Peninsula, например, Жюлиен Алварес спомни роднината си Испания и вкуса на "турона", който винаги се подарява на децата на празника Рождество.На такъв ден е имало и ще има винаги сладки за всеки вкус.