Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2014 18:48 - Забавно!Седемте секретни карибски острова!Снимки!
Автор: solarb62 Категория: Други   
Прочетен: 1626 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.11.2014 18:52


В Карибско море все още има суша,която не е пренаселена от туристи.

             image
           
Мари-Галант, Френските Антилски острови
Светите острови (Iles des Saintes, или просто Les Saintes) на 15 км на юго-запад от Гваделупа населени със синеоки потомци на обеднели,разорени британски колониалисти. Най- интересният остров,той е и най големият– Тер-де-От,а най малкият– плосък Мари-Галант. На Тер-де-От –са великолепни плажовете, отлични места за снорклинг,исторически развалини на бившФорт и музей към него.Малките барове и кафета,предлагат традиционни напитки на лщбителите на такива развлечения.Най добри условия предлагахотел-ресторанта: Auberge Les Petits Saints. 

Островът Мари-Галант, е на 25 км на изток наречен в чест на флагманският кораб на Колумб. Тук всичко е свързано със захарната трастика и производството на захар,специалитет в района е sirop de batterie - коктейл от сироп на захарна трастика,ром и лайма. На острова има само три села,но количеството на качественните ресторанти и малките хотели впечатлява туристите.Приятни отзиви има за хотел-ресторанта: Village de Mйnard.

                    image

           Кариаку, Гренадин (Северна Америка)
Името на острова се превежда като «Земята на рифовете» -любителите на подводните спортове,тук ще получат голямо удоволствие.Най голямото селище Хилсборо  е основано в XVIII век, когато командващият флотата Ралф Еберкромби е построил тук военна база,от която е било удобно да се атакуват испанците в двете Америки”Северна и Южна”.Днес в Хилсборо  има вили за туристи,ресторанти,барове,супермаркети,магазини и банки.Навсякъде на острова има руини на старите мелници за захарна трастика.


                    image

                 Андрос, Бахами

Андрос – верига от острови (между които Северен Андрос, шести по големина остров), обкръжен с бариерен риф. Местните сладководни реки и сините морски „дупки”,за първи път са изследвани от Жак Кусто, а след него идват и други учени от целия свят.Много красива и гъста е растителността на острова: в гората се срещат 50 вида дива  орхидея. Андрос се слави,като отлично място за риболов. Най добрият хотел е - Tiamo в Южната част на Андрос с 11 вили на брега.
                   image
            Кайман-Брак, Кайманови острови

 Каменист остров,който би се харесал на любителите на разходките пеша.Подводните спортове  и гмурканията с екипировка биха очаровали много любители с красотата на бариерните рифове и изключителната  прозрачност на водата.Известният и препоръчван от всички семеен хотел е: The Alexander Hotel  с открит басейн,е място за приятна почивка.
              image

      Анегада, Британски Вирджински острови” British Virgin Islands

Острова Анегада  е защитен от подковообразен риф, скали които през вековете са се превърнали в истинско гробище на кораби,има следи на повече от 300 корабокрушения. Анегада е най-северният от Британските Вирджински острови, и дълго време малко хора са знаели за съществуването на това място.На острова има отлични плажове,разнообразна природа ,среща се фламингото и анегадската скална игуана (и двата вида са защитени).Да се живее е удобно в семейният хотел: Neptune"s Treasure.


                   
image

                Бекия, Сент-Винсент и Гренадини

Както и Доминика, Бекия все  по често се посещава от туристи. От най красивия плаж Friendship Bay се отккрива чудесна глетка към остров Мастик. До двата скрити плажа HopeBay и Spring Bay в северната част на залива,може да се стигне само пеша. Известен и препоръчителен хотел е; Bequia Beach Hotel в съвременен стил,със спа-център и ресторант на брега.
                  image
                               Доминика

Доминика се слави със стриктно спазване на правилата за опасване на природата. Тук първи в света са получили сертификата Green Globe – по международната програма за сертификации индустрията на туризма и пътешествията.Има три морски защитени зони и първия в зЗпадните Кариби, объект на Всемирното наследство на ЮНЕСКО - Morne Trois Pitons National Park. Може да се ползва хотелът: Jungle Bay Resort & Spa.     Видео :http://www.junglebaydominica.com/about-us/photo-video-gallery           

                         




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solarb62
Категория: Други
Прочетен: 310977
Постинги: 204
Коментари: 28
Гласове: 55
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930