Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2015 16:58 - Интересно!Как правилно се вари какао.
Автор: solarb62 Категория: Други   
Прочетен: 2175 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2016 10:10


  Истинско какао може бързо да се свари сутрин на закуска, а вечерта да се преврърне във вкусен десерт. Но не всички знаят, как правилно се вари какао.Нищо сложно няма и правилно приготовено какао може да стане любимо за цялото семейство.
            image
  1.Избира се съда(тенджера),който подхожда за преваряване на прясно мляко. На дъното се насипва необходимо количество какао-на прах.Обикновенно за една чаша какао са необходими две или три супени лъжици прахообразно вещество.Добавя се и захар и се разбърква добре с лъжица.
         image
2.Загрява се прясно мляко,и се добавя към  какаото в тенджерата в такова количество, че млякото само да покрива прахообразното какао. Премесва се,да не остават бучки. Разбива се,докато се разтвори какаото,добавя се останалото мляко и се бърка с лъжица.             3.Готовата смес от какао и прясно мляко се загрява до кипене и периодично се бърка.Желателно е около 10минути да продължи варенето за да се сгъсти.
       image
Съвет! В чашата с вече налятото какао може да се добави ванилия.Ако се сервира със сметана,чашата трябва да се пълне до половината,добавя се сметана и се посипва с пудра захар или собственна аранжировка.
         image



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solarb62
Категория: Други
Прочетен: 310048
Постинги: 204
Коментари: 28
Гласове: 55
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031