Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2014 17:04 - Интересно!Най известните начини да бъдeш излъган по света!
Автор: solarb62 Категория: Други   
Прочетен: 1483 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2014 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 1.Китай-родината на най много фалшифицирани световни марки,ако търсите оригинали а не реплики внимавайте!Най-често се предлагат,фалшиви перли и изделия от тях и фалшива коприна.Да се определи разликата не е трудно:ако се погледне внимателно края на дупката в перлата се вижда покритието върху изкуственната перла,при падане истинската перла подскача,аповърхността на изкуственната е безупречно гладка,истинската е винаги студена.Точно така лесно може да се различи и коприната.Под въздействие на огъня,изкуственния се топи и мирише на химия,а истинския се превръща в прах и мирише спецефично. В Китай,плодовете,зеленчуците,чаят се продават на килограм.Често се опитват търговците да заблуждават,че цената е за 0,5кг 
                 image
                 Пекин,пазара за коприна,изкуственна и....                  2. Сингапур и Хонконг, В тези страни се произвежда и е популярна търговията с техника: фотоапарати, компютри, планшети и др.Много често,чак вкъщи се разбира,че в кутията не е това,което е на опакофката отвън.Друга измама:На улицата,приближава човек и пита какво търсите.обеждава,че в неговият магазин е най евтино и е съвсем близо. В магазина демонстративно изпраща мним сътрудник до склада да донесе желаната стока и започва оформянето на продажбата,като първо взема парите или прекарва кредитната ви карта през четящо устройство.Докато носят стоката започват да ви убеждава че този модел не е актуален и имат друг,по евтин и по добър.Предлаганият модел,естественно не е по добър,а «Човека от склада» можете да чакате вечно.Естественно стоката,която търсите и сте платили  не съществува в магазина.Да се върнат парите е не реално,защото повечето от тези магазини са театрално оформени като магазин и имат втори изход.

     
image 
     театрално оформен магазин за телефони в Сингапур  

 3. Таиланд Таиланд, много са желаещите да купят изделия от скъпоценни камъни. На улицата често се предлагат в насипно състояние, рубини и сапфири- евтино.Те могат да се окажат,както истински така и фалшиви.Всеки сам решава да играе ли на тази рулетка.Изнасянето на не обработени скъпоценни камани от страната е забранено и подсъдимо.За да се избегнат измамите е желателно да се купува от големите търговски центрове или в магазините към фабриките,където се обработват скъпоценните камъни.Там се издават и необходими документи,за да се избегнат неприятностите при изнасяне от страната.
      
image

 4. В Индия процъфтява търговията със скъпоценни камъни.Индийските търговци са готови на всичко само да купите имитация на скъпоценни камъни.Често дори в хотела могат да ви предложат да изнесете от страната скъпоченни камъни,с уверение,че след това ще ги купи от вас приятел на търговеца,дори по скъпо.За сигурност търговеца иска занижена цена за камъните,като гаранция.Обяснението е,че всеки търговец има годишен лимит за износ,а неговия е изчерпан.Естественно,който се реши на подобна авантюра губи.Никой не го търси да купи камъните и отивайки при специалист,се оказва,че това е много добър фалшификат от стъкло.
    
      image 5. В цяла Азия,винаги трябва да имате дребни суми в магазините за да пазарувате,защото ресто продавачите,като правило няма да имат.Ще изпратят някой да развали едрата ви банкнота,така ще загубите парите си.Може да чакате с часове,но започните ли да набирате произволен номер на телефона веднага ще получите ресто.Полицията преследва подобен вид измама,но въпреки всичко са често срещани.

6.В Египет трябва са сте внимателни постоянно, могат да ви излъжат на всяка крачка. Ако искате да си купите древен папирус ,или сувенир не слушайте таксиметровите шофьори,магазинчето което ще ви препоръчат ще купитесамо  фалшификат..Купува се само в специализирани магазини и задължително със сертификат,защото проблемите на митницата са големи ако нямате документи.На папирус по евтин от 10-15$ не трябва да му се обръща и внимание.     

     imageмагазин в Хурхада

7.Чехия,дори и в Европа,но измамите там са не по малко от Азия.Чести измами има в магазините,вместо примерно 8 бутилки бира могат да маркират 10бр. Обикновенно в супермаркетите,когато се пазарува на голяма сума.Често се случва в чека да заплатите за стока,която не сте купували или вместо1,55 евро е маркирано15,5 (Ако забележе купувача,често се оправдават че касиерката е изморена и е сгрешила


image   8.В Куба,ако не сте пушили пури и не ги познавате,голяма е вероятността да купите най лошо качество по цена за супер качественни пури.Най сигурно е да се купува от магазин към фабриката производител.Ако се купува на брой,трябва да са в кутия с малък зелен правоъгълен печат.
     

image

image
   



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solarb62
Категория: Други
Прочетен: 311100
Постинги: 204
Коментари: 28
Гласове: 55
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930